2011/05/07

Sexig...

Dricker en Founders Imperial Stout såhär mot småtimmarna... en hypersvart öl med en liten liten mörbrun skumkrona. Luktar helt fantastiskt av kaffe och choklad med härliga vaniljtoner längre bak. Smaken är underbart len och domineras av den vanilj och choklad man kände i lukten. Ingen framträdande rostad malt här inte, den gömmer sig långt borta under allt smink. Man kan kalla denna öl mycket, jag väljer dock att kalla den för "sexig". Den ger en aura av sexighet när man dricker den men visar samtidigt klass, precis som Founders Porter ger en aura av aristokrati och överlägsenhet, mycket likt Sherlock Holmes. Men om Founders Porter är Sherlock Holmes är Founders Imperial Stout Audrey Hepburn... och vad ska jag säga, Sherlock är en kul snubbe, men c'mon.

2011/05/03

Två öl ska bryggas denna vecka!

Åh ja! Dags för hembryggning igen! Kommer bli riktigt kul att se till och brygga min egen öl igen. Denna gång kommer det dels bli en IPA igen i samma stil som min första öl fast med helt sjuka mängder amarillohumle i slutet av vörtkoket för att få en helt fantastisk humlearom. OG kommer ligga på förhoppningsvis ca 1080 med ca 70 i IBU så det blir ingen lättviktare (man kan väl argumentera för att det snarare är en DIPA, menmen), men heller inte ett monster som den förra jag gjorde med en teoretisk IBU på ca 110. Denna öl är egentligen en födelsepresent åt min mamma så hela batchen kommer gå åt henne :D

Min andra öl däremot är en törstsläckare som vår, sommar och tidig höst. En bitter i klassiskt brittiskt stuk med fuggles-humle. Fick ett sug att brygga en egen bitter efter mitt besök i Rom tidigare i år då jag drack de Molen Op & Top (vilken jag gillade skarpt) och de Molen/Revelation Cat Beaches and Peaches på fat. Så detta kommer bli sommarens självklara matöl hoppas jag :)

Kommer uppdatera med lite mer info och bilder från bryggningen när mina grejer kommer i posten <3